direct naar inhoud van Toelichting
Plan: Bestemmingsplan Berkendijk 4 en 13a, correctieve herziening
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0177.BP20140010-0002

Toelichting

Hoofdstuk 1 Inleiding

1.1 Aanleiding

Op 29 september 2011 is het bestemmingsplan Berkendijk 4 te Heino, als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0177.BP20100015-0003, vastgesteld. Het bestemmingsplan is op 2 december 2011 in werking getreden. Dit bestemmingsplan had zijn oorsprong in een rood voor rood ontwikkeling en heeft betrekking op twee plangebieden, te weten de zogenaamde slooplocatie aan de Berkendijk 4 in Heino en de locatie waar de compensatiewoning is gebouwd. Dit betreft het perceel Berkendijk 13a in Heino.


Bij de gemeente is een planschadeverzoek binnengekomen betreffende het bestemmingsplan Berkendijk 4. In het onderzoek naar de afhandeling van het planschadeverzoek heeft de planschadecommissie het college geadviseerd om onderdelen van het bestemmingsplan te wijzigen.

De wijziging betreft primair een aanpassing van de evenementenregeling. In het bestemmingsplan Berkendijk 4 is de evenementenregeling te ruim van opzet. Door middel van de correctieve herziening van het bestemmingsplan Berkendijk 4 te Heino wordt de evenementenregeling bijgesteld. Ook worden een aantal omissies hersteld.

1.2 Doel en karakter van het bestemmingsplan

Doel

Het doel van dit plan is om de evenementenregeling van het bestemmingsplan aan te passen en een aantal omissies te herstellen.

Karakter

De aanpassingen hebben alleen betrekken op de regels. In de onderhavige toelichting wordt beschreven welke aanpassingen worden doorgevoerd ten opzichte van het basisplan.

Met het basisplan wordt het bestemmingsplan Berkendijk 4, zoals vastgesteld op 29 september 2011, bedoeld. Indien verwezen wordt naar bijvoorbeeld artikelnummers of paginanummers dan betreft het een verwijzing naar de nummers zoals opgenomen in het basisplan.De geconsolideerde versie van het bestemmingsplan Berkendijk 4 in Heino is als bijlage 1 aan de toelichting toegevoegd.

Regels

Aanpassingen aan de regels zijn tekstuele aanpassingen en hebben betrekking op de volgende artikelen:

  • Begrippen;
  • Agrarisch met waarden - Landschap;
  • Wonen.

De aanpassingen betreffen slechts kleine gedeeltes van deze artikelen, zoals een bepaald sub of een formulering. De rest van het artikel blijft ongewijzigd. De onderdelen van de regels die betrekking hebben op de correctieve herziening zijn in de planregels groen danwel geel gearceerd. Hierbij zijn zaken die verwijderd worden ten opzichte van het basisplan groen gearceerd en voorzien van een doorhaling ('regel'). Toevoegingen ten opzichte van de regels van het basisplan worden geel gearceerd ('regel'). De niet gearceerde regels zijn ter informatie opgenomen zodat een goed beeld ontstaan van de nieuwe regels en hoe deze ingepast zijn in de (bestaande) regels van het basisplan. Van belang is dat de niet gearceerde regels niet opnieuw ter discussie gesteld kunnen worden omdat deze enkel een informatieve rol in deze herziening vervullen en formeel geen onderdeel van deze correctieve herziening uitmaken.

Verbeelding
De plangrens van deze correctieve herziening is hetzelfde als de plangrens van het basisplan. De verbeelding blijft ongewijzigd.

Toelichting

In de toelichting is onder andere beknopt beschreven welke zaken aangepast zijn en waarom. Voor de meeste zaken zal verwezen worden naar de toelichting van het basisplan.

1.3 Leeswijzer

In het volgende hoofdstuk komen de verschillende aanpassingen aan bod met een motivering waarom de aanpassingen zijn opgenomen. In hoofdstuk 3 komt de uitvoerbaarheid van dit bestemmingsplan aan bod.

Hoofdstuk 2 Beschrijving onderdelen correctieve herziening

In dit hoofdstuk zijn de te herziene zaken beschreven en kort gemotiveerd. Hierbij is onderscheid gemaakt in 2 soorten wijzigingen:

  • 1. Wijzigingen naar aanleiding van het advies van de planschadecommissie;
  • 2. Overige omissies en aanpassingen.

2.1 Wijzigingen naar aanleiding van het advies van de planschadecommissie

Omschrijving van de wijziging

Binnen de woonbestemming is het toegestaan om evenementen te organiseren. Evenementen zijn omschreven als gebeurtenissen, gericht op een groot publiek, met betrekking tot kunst, sport, ontspanning en cultuur.

In de begripsbepaling wordt aan het begrip evenementen toegevoegd dat het om gebeurtenissen gaat die ten hoogste 5 dagen duren en die een openbaar karakter hebben.

In de specifieke gebruiksregels van de bestemming "Agrarisch met waarden - Landschap" en in de specifieke gebruiksregels van de bestemming "Wonen" wordt bepaald dat het aantal evenementen per jaar maximaal 2 bedraagt.

Juridische vertaling

Aanpassing van de regels:

  • de omschrijving van lid 1.26 'evenementen' wordt aangepast. De nieuwe begripsomschrijving luidt als volgt: "gebeurtenissen, die ten hoogste 5 dagen duren, met een openbaar karakter, gericht op een groot publiek, met betrekking tot kunst, sport, ontspanning en cultuur".
  • In lid 3.4 specifieke gebruiksregels" wordt een nieuw sub c toegevoegd, luidende: het aantal evenementen bedraagt ten hoogste 2 per jaar.
  • In lid 4.4 "specifieke gebruiksregels" wordt een nieuw sub d toegevoegd, luidende: het aantal evenementen bedraagt ten hoogste 2 per jaar.

2.2 Overige omissies en aanpassingen

Omschrijving van de wijzigingen

  • a. Binnen de bestemming "Agrarisch met waarden - Landschap" is aangegeven dat deze gronden ook bestemd zijn voor nevenfuncties zoals vermeld in tabel 4.1. Het rechtstreeks toestaan van nevenfuncties is ten onrechte in het basisplan opgenomen, omdat de nevenfuncties alleen op agrarische bedrijven zijn toegestaan. Deze zijn niet in dit bestemmingsplan opgenomen.
  • b. De aanduiding 'bedrijfswoning uitgesloten' is niet van toepassing op dit bestemmingsplan en wordt daarom uit de regels geschrapt;
  • c. De titel van lid 3.3 wordt gewijzigd in 'afwijken van de bouwregels' zodat deze voldoet aan de SVBP.
  • d. de aanhef van lid 3.3 wordt gewijzigd als gevolg van de wijziging van de titel van dit artikel;
  • e. Aanvullend op het gebruik van de gronden overeenkomstig de bestemming "Agrarisch met waarden - Landschap" wordt voor het perceel Berkendijk 4 bepaald dat deze alleen toelaatbaar is wanneer het inrichtingsplan wordt uitgevoerd en in stand wordt gehouden. Het inrichtingsplan is als bijlage 1 aan de regels toegevoegd.
  • f. De specifieke gebruiksregels sub a, b, c, e, f en g van lid 3.4 worden geschrapt omdat deze voor dit bestemmingsplan niet relevant zijn. De sulbleden worden opnieuw genummerd;
  • g. In zowel de specifieke gebruiksregels van de bestemming 'Agrarisch met waarden - Landschap' en de bestemming 'Wonen' wordt geregeld dat het kleinschalig kamperen niet is toegestaan. Dit is conform de systematiek van het
    bestemmingsplan Buitengebied Raalte en de correctieve herzieningen.
  • h. Binnen de bestemming "Agrarisch met waarden - Landschap" wordt het door middel van het afwijken van de gebruiksregels onder voorwaarden mogelijk gemaakt om de nevenfunctie kleinschalig kamperen toe te staan. Dit is conform de systematiek van het bestemmingsplan Buitengebied Raalte en de correctieve herzieningen.
  • i. In lid 4.1 is ten onrechte de zin 'met dien verstande dat' opgenomen;
  • j. In de tabel van de bestemming "Wonen" wordt aangegeven dat er ten hoogste één woning van 750 m3 per bouwvlak aanwezig mag zijn;
  • k. De specifieke gebruiksregels sub b, c en g van lid 4.4 worden geschrapt, omdat deze voor dit bestemmingsplan niet relevant zijn. De overige subleden worden opnieuw genummerd.
  • l. Het aantal slaapplaatsen ten behoeve van bed & breakfast wordt gewijzigd van 4 in 10 en sluit aan bij de mogelijkheden die gelden voor het gehele plangebied van het bestemmingsplan Buitengebied Raalte en de correctieve herzieningen.
  • m. Aanvullend op het gebruik van de gronden overeenkomstig de bestemming "Wonen" wordt voor het perceel Berkendijk 4 bepaald dat deze alleen toelaatbaar is wanneer het inrichtingsplan wordt uitgevoerd en in stand wordt gehouden. Het inrichtingsplan is als bijlage 1 aan het basisplan toegevoegd;
  • n. Het objectgebonden overgangsrecht wordt geschrapt, omdat dit overgangsrecht
    specifiek toeziet op recreatiewoningen. Deze zijn niet in dit bestemmingsplan
    opgenomen.

Juridische vertaling

Aanpassing van de regels:

  • In de bestemmingsomschrijving van artikel 3.1 worden de evenementen en het recreatief medegebruik ondergeschikt gemaakt aan de hoofdbestemming.
  • lid 3.1, sub e wordt uit de regels geschrapt.
  • lid 3.1, sub f wordt uit de regels geschrapt.
  • De titel van lid 3.3 wordt gewijzigd in: Afwijken van de bouwregels.
  • De aanhef van lid 3.3. wordt gewijzigd in: Burgemeester en wethouders kunnen ontheffing verlenen van het bepaalde in lid 3.2 en 3.4 ten behoeve van het toestaan van paardenbakken buiten het bouwvlak bij een burgerwoning, met inachtneming van het volgende.
  • De subleden a, b, c, e, f en g van lid 3.4 worden geschrapt. De overige subleden worden opnieuw genummerd.
  • Aan lid 3.4 wordt een nieuw sublid b toegevoegd, luidende: het toegestane aantal evenementen bedraagt ten hoogste 2 per jaar.
  • Aan id 3.4 wordt een nieuw sublid c toegevoegd, luidende: kleinschalig kamperen is niet toegestaan.
  • Een nieuw lid 3.4.1 wordt openomen, luidende 'Voorwaardelijke verpichting'
  • a. tot een met de bestemming strijdig gebruik wordt gerekend het gebruik van en het in gebruik laten nemen van gronden en bouwwerken overeenkomstig de in lid 3.1 opgenomen bestemmingsomschrijving zonder de aanleg en instandhouding van de landschapsmaatregelen conform de in bijlage 1 opgenomen erfinrichtingsplan, teneinde te komen tot een goede landschappelijke inpassing;
  • b. in afwijking van het bepaalde onder a mogen gronden en bouwwerken overeenkomstig de in lid 3.1 opgenomen bestemmingsomschrijving worden gebruikt onder de voorwaarde dat binnen 6 maanden na het tijdstip van onherroepelijk worden van het bestemmingsplan uitvoering wordt gegeven aan de aanleg en instandhouding van de landschapsmaatregelen conform het in bijlage 1 opgenomen erfinrichtingsplan, teneinde te komen tot een goede landschappelijke inpassing;
  • c. dit artikel is niet van toepassing op de compensatiekavel bekend als Berkendijk 13a Heino.
  • Een nieuw lid 3.5 wordt opgenomen, luidende: 'Afwijken van de gebruiksregels'

3.5.1 Het bevoegd gezag kan door middel van een omgevingsvergunning afwijken van de gebruiksregels zoals bedoeld in artikel 3.4 onder e ten behoeve van de nevenfunctie kleinschalig kamperen, onder de volgende voorwaarden:

    • 1. de nevenfunctie is alleen toegestaan in de periode 15 maart tot en met 31 oktober;
    • 2. het aantal standplaatsen bedraagt ten hoogste 25;
    • 3. uitsluitend mobiele kampeermiddelen, niet zijnde stacaravans, zijn toegestaan;
    • 4. de afstand tot het bouwvlak van derden bedraagt ten minste 50 m;
    • 5. de afstand tot andere verblijfsrecreatieve terreinen bedraagt ten minste 500 m;
    • 6. er dient voorzien te worden in een adequate landschappelijke inpassing waarbij tevens de bestaande landschappelijke waarden zoals genoemd in lid 3.1 onder b niet onevenredig worden aangetast;
    • 7. het kleinschalig kamperen is toegestaan op gronden met de bestemming 'Agrarisch met waarden - Landschap', voorzover deze gronden aangrenzend liggen aan en behoren bij het perceel met de bestemming 'Wonen'.
  • de tekst 'met dien verstande dat' van lid 4.1 wordt geschrapt.
  • In de bestemmingsomschrijving van artikel 4.1 worden de evenementen en bed & breakfast ondergeschikt gemaakt aan de hoofdbestemming.
  • In de tabel van artikel 4.2, sub d wordt in de kolom 'max. aantal per bouwvlak' bij woningen (inclusief aan- en uitbouwen) het getal één opgenomen. In de kolom 'max. inhoud' bij woningen (inclusief aan- en uitbouwen) wordt 750 m3 opgenomen.
  • De specifieke gebruiksregels sub b, c en g van lid 4.4 worden geschrapt omdat deze voor dit bestemmingsplan niet relevant zijn. De overige subleden worden opnieuw genummerd.
  • In lid 4.4, onder c wordt het getal 4 gewijzigd in 10.
  • Aan lid 4.4 wordt een nieuw sublid f toegevoegd, luidende: gebruik overeenkomstig de bestemming 'Wonen' is uitsluitend toegestaan indien het inrichtingsplan, zoals opgenomen als bijlage 1 bij de regels, wordt uitgevoerd en in stand wordt gehouden.
  • Aan lid 4.4 wordt een nieuw sublid g toegevoegd, luidende: kleinschalig kamperen is niet toegestaan.
  • Een nieuw lid 4.4.1 wordt openomen, luidende 'Voorwaardelijke verpichting'
  • a. tot een met de bestemming strijdig gebruik wordt gerekend het gebruik van en het in gebruik laten nemen van gronden en bouwwerken overeenkomstig de in lid 4.1 opgenomen bestemmingsomschrijving zonder de aanleg en instandhouding van de landschapsmaatregelen conform de in bijlage 1 opgenomen erfinrichtingsplan, teneinde te komen tot een goede landschappelijke inpassing;
  • b. in afwijking van het bepaalde onder a mogen gronden en bouwwerken vereenkomstig de in lid 4.1 opgenomen bestemmingsomschrijving worden gebruikt onder de voorwaarde dat binnen 6 maanden na het tijdstip van onherroepelijk worden van het bestemmingsplan uitvoering wordt gegeven aan de aanleg en instandhouding van de landschapsmaatregelen conform het in bijlage 1 opgenomen erfinrichtingsplan, teneinde te komen tot een goede landschappelijke inpassing;
  • c. dit artikel is niet van toepassing op de compensatiekavel bekend als Berkendijk 13a Heino.
  • De tekst van lid 4.5 wordt gewijzigd en luidt als volgt:

'Afwijken van de gebruiksregels'

4.5.1 Het bevoegd gezag kan door middel van een omgevingsvergunning afwijken van de gebruiksregels zoals bedoeld in artikel 4.4 onder g ten behoeve van de nevenfunctie kleinschalig kamperen, onder de volgende voorwaarden:

  • 1. de nevenfunctie is alleen toegestaan in de periode 15 maart tot en met 31 oktober;
  • 2. het aantal standplaatsen bedraagt ten hoogste 25;
  • 3. uitsluitend mobiele kampeermiddelen, niet zijnde stacaravans, zijn toegestaan;
  • 4. de afstand tot het bouwvlak van derden bedraagt ten minste 50 m;
  • 5. de afstand tot andere verblijfsrecreatieve terreinen bedraagt ten minste 500 m;
  • 6. er dient voorzien te worden in een adequate landschappelijke inpassing.
  • De tekst van het laatste gedachtenstreepje van lid 4.5 wordt geschrapt;
  • Lid 10.3 wordt in zijn geheel geschrapt.

Hoofdstuk 3 Uitvoerbaarheid

3.1 Beleid en sectorale aspecten

Voorliggend bestemmingsplan betreft een correctieve herziening van het vastgestelde bestemmingsplan Berkendijk 4 te Heino. Deze herziening bestaat uit enkele aanpassingen van het genoemde bestemmingsplan die een beperkte ruimtelijke impact hebben. Het gaat om correcties van de regels waarbij de beleidsmatige afweging, de toets aan relevant beleid en de sectorale onderzoeken al bij het opstellen van het basisplan heeft plaatsgevonden. Hiervoor wordt dan ook verwezen naar de toelichting van het basisplan.

3.2 Economische uitvoerbaarheid

De inhoud van deze herziening noodzaakt niet tot onderzoek inzake de economische uitvoerbaarheid of het opstellen van een exploitatieplan.

3.3 Maatschappelijke uitvoerbaarheid

3.3.1 Inspraak & overleg

Gezien de beperkte impact van de wijzigingen die in deze herziening voorgesteld worden is besloten dat geen voorontwerpbestemmingsplan opgesteld wordt en beschikbaar te stellen voor inspraak.

3.3.2 Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van donderdag 4 juni 2015 tot en met woensdag 15 juli 2015 ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn drie zienswijzen ingediend bij de gemeenteraad van de gemeente Raalte. De samenvatting en beantwoording van de zienswijzen zijn in de zienswijzennotsa opgenomen. De complete zienswijzennota is als bijlage 2 aan de toelichting toegevoegd.

Naar aanleiding van de ingediende zienswijze worden de volgende wijzigingen doorgevoerd in het vast te stellen bestemmingsplan:

  • 1. Alleen voor het perceel Berkendijk 4 wordt de landschappelijke inpassing in het bestemmingsplan opgenomen. Artikel 3.4 en 4.4 komen als volgt te luiden:

3.4 Specifieke gebruiksregel

  • a. paardenbakken buiten het bouwvlak zijn niet toegestaan;
  • b. het aantal evenementen bedraagt ten hoogste 2 per jaar
  • c. kleinschalig kamperen is niet toegestaan.

3.4.1 Voorwaardelijke verplichting

  • a. tot een met de bestemming strijdig gebruik wordt gerekend het gebruik van en het in gebruik laten nemen van gronden en bouwwerken overeenkomstig de in lid 3.1 opgenomen bestemmingsomschrijving zonder de aanleg en instandhouding van de landschapsmaatregelen conform de in bijlage 1 opgenomen erfinrichtingsplan, teneinde te komen tot een goede landschappelijke inpassing;
  • b. in afwijking van het bepaalde onder a mogen gronden en bouwwerken overeenkomstig de in lid 3.1 opgenomen bestemmingsomschrijving worden gebruikt onder de voorwaarde dat binnen 6 maanden na het tijdstip van onherroepelijk worden van het bestemmingsplan uitvoering wordt gegeven aan de aanleg en instandhouding van de landschapsmaatregelen conform het in bijlage 1 opgenomen erfinrichtingsplan, teneinde te komen tot een goede landschappelijke inpassing;
  • c. dit artikel is niet van toepassing op de compensatiekavel bekend als Berkendijk 13a Heino.

4.4 Specifieke gebruiksregel

  • a. Paardenbakken buiten het bouwvlak zijn niet toegestaan.
  • b. Bed & breakfast is uitsluitend toegestaan in de woning.
  • c. Het aantal slaapplaatsen ten behoeve van bed & breakfast bedraagt ten hoogste 10.
  • d. Het aantal evenementen bedraagt ten hoogste 2 per jaar.
  • e. De vloeroppervlakte ten behoeve van kleinschalige beroepen- en bedrijven-aanhuis bedraagt ten hoogste 35% van de maximaal toegestane bebouwing met een maximum van 50 m²; in het kader van deze kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten is geen horeca en detailhandel toegestaan.
  • f. kleinschalig kamperen is niet toegestaan.

4.4.1 Voorwaardelijke verplichting

  • a. tot een met de bestemming strijdig gebruik wordt gerekend het gebruik van en het in gebruik laten nemen van gronden en bouwwerken overeenkomstig de in lid 4.1 opgenomen bestemmingsomschrijving zonder de aanleg en instandhouding van de landschapsmaatregelen conform de in bijlage 1 opgenomen erfinrichtingsplan, teneinde te komen tot een goede landschappelijke inpassing;
  • b. in afwijking van het bepaalde onder a mogen gronden en bouwwerken overeenkomstig de in lid 4.1 opgenomen bestemmingsomschrijving worden gebruikt onder de voorwaarde dat binnen 6 maanden na het tijdstip van onherroepelijk worden van het bestemmingsplan uitvoering wordt gegeven aan de aanleg en instandhouding van de landschapsmaatregelen conform het in bijlage 1 opgenomen erfinrichtingsplan, teneinde te komen tot een goede landschappelijke inpassing;
  • c. dit artikel is niet van toepassing op de compensatiekavel bekend als Berkendijk 13a Heino.

  • 2. De evenementen en Bed & breakfast moeten ondergeschikt zijn aan de
    hoofdbestemming. Artikel 3.1 en 4.1 komen als volgt te luiden:

3.1 Bestemmingsomschrijving

De voor Agrarisch met waarden - Landschap aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • a. de uitoefening van een agrarisch bedrijf zoals genoemd in artikel 1 lid 1.7 onder a, b, e, f en i;

alsmede voor:

  • b. behoud, versterking en ontwikkeling van de landschappelijke waarde van de gronden, zoals deze tot uitdrukking komt in het reliëf, de kleinschaligheid, de openheid en de beplantingselementen (houtsingels en houtwallen);

met daaraan ondergeschikt:

  • c. evenementen;
  • d. recreatief medegebruik.

4.1 Bestemmingsomschrijving

De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • a. het wonen daaronder begrepen kleinschalige beroepen- en bedrijven-aan-huis;
  • b. bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals erven, nutsvoorzieningen, parkeervoorzieningen, tuinen, water en paardenbakken;

met daaraan ondergeschikt:

  • c. bed & breakfast;
  • d. evenementen.

  • 3. In de toelichting worden de keuzes voor de andere wijzigingen nader uiteengezet. Deze komt als volgt te luiden:

2.2 Overige omissies en aanpassingen Omschrijving van de wijzigingen

  • a. Binnen de bestemming "Agrarisch met waarden - Landschap" is aangegeven dat deze gronden ook bestemd zijn voor nevenfuncties zoals vermeld in tabel 4.1. Het rechtstreeks toestaan van nevenfuncties is ten onrechte in het basisplan opgenomen, omdat de nevenfuncties alleen op agrarische bedrijven zijn toegestaan. Deze zijn niet in dit bestemmingsplan opgenomen.
  • b. De aanduiding 'bedrijfswoning uitgesloten' is niet van toepassing op dit bestemmingsplan en wordt daarom uit de regels geschrapt.
  • c. De titel van lid 3.3 wordt gewijzigd in 'afwijken van de bouwregels' zodat deze voldoet aan de SVBP.
  • d. De aanhef van lid 3.3 wordt gewijzigd als gevolg van de wijziging van de titel van dit artikel.
  • e. Aanvullend op het gebruik van de gronden overeenkomstig de bestemming "Agrarisch met waarden - Landschap" wordt voor het perceel Berkendijk 4 bepaald dat deze alleen toelaatbaar is wanneer het inrichtingsplan wordt uitgevoerd en in stand wordt gehouden. Het inrichtingsplan is als bijlage 1 aan de regels toegevoegd.
  • f. De specifieke gebruiksregels sub a, b, c, e, f en g van lid 3.4 worden geschrapt omdat deze voor dit bestemmingsplan niet relevant zijn. De sulbleden worden opnieuw genummerd.
  • g. In zowel de specifieke gebruiksregels van de bestemming 'Agrarisch met waarden - Landschap' en de bestemming 'Wonen' wordt geregeld dat het kleinschalig kamperen niet is toegestaan. Dit is conform de systematiek van het bestemmingsplan Buitengebied Raalte en de correctieve herzieningen.
  • h. Binnen de bestemming "Agrarisch met waarden - Landschap" wordt het door middel van het afwijken van de gebruiksregels onder voorwaarden mogelijk gemaakt om de nevenfunctie kleinschalig kamperen toe te staan. Dit is conform de systematiek van het bestemmingsplan Buitengebied Raalte en de correctieve herzieningen.
  • i. In lid 4.1 is ten onrechte de zin 'met dien verstande dat' opgenomen.
  • j. In de tabel van de bestemming "Wonen" wordt aangegeven dat er ten hoogste één woning van 750 m³ per bouwvlak aanwezig mag zijn.
  • k. De specifieke gebruiksregels sub b, c en g van lid 4.4 worden geschrapt, omdat deze voor dit bestemmingsplan niet relevant zijn. De overige subleden worden opnieuw genummerd.
  • l. Het aantal slaapplaatsen ten behoeve van bed & breakfast wordt gewijzigd van 4 in 10 en sluit aan bij de mogelijkheden die gelden voor het gehele plangebied van het bestemmingsplan Buitengebied Raalte en de correctieve herzieningen.
  • m. Aanvullend op het gebruik van de gronden overeenkomstig de bestemming "Wonen" wordt voor het perceel Berkendijk 4 bepaald dat deze alleen toelaatbaar is wanneer het inrichtingsplan wordt uitgevoerd en in stand wordt gehouden. Het inrichtingsplan is als bijlage 1 aan het basisplan toegevoegd;
  • n. Het objectgebonden overgangsrecht wordt geschrapt, omdat dit overgangsrecht specifiek toeziet op recreatiewoningen. Deze zijn niet in dit bestemmingsplan opgenomen.