1.3 Opzet bestemmingsplan
1.3.1 Algemeen
Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding, regels en een toelichting. Op de bestemmingsverbeelding worden de percelen in het gebied aangegeven met een bestemming al dan niet voorzien van een aanduiding. In de regels worden de bouw- en gebruiksmogelijkheden van het plangebied vastgelegd. In de plantoelichting wordt een verantwoording gegeven van de in het plan gemaakte keuzes.
1.3.2 Leeswijzer toelichting
In de toelichting wordt het volgende behandeld:
- Dit eerste hoofdstuk wordt afgesloten met een overzicht van de onderzoeken die in het kader van dit bestemmingsplan zijn uitgevoerd.
- In hoofdstuk 2 en hoofdstuk 3 van de toelichting worden respectievelijk een omschrijving van de huidige situatie en de toekomstige situatie gegeven.
- In hoofdstuk 4 wordt op beknopte wijze aandacht besteed aan het algemene en specifieke rijks-, provinciale en gemeentelijk beleid dat van belang is voor dit bestemmingsplan.
- In hoofdstuk 5 wordt vervolgens een toelichting gegeven op de voor dit bestemmingsplan uitgevoerde milieuonderzoeken.
- In hoofdstuk 6 van deze toelichting wordt aangegeven hoe het beleid en de planuitgangspunten zijn verwoord in de planvoorschriften.
- In hoofdstuk 7 wordt vervolgens aandacht besteed aan de financiƫle uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan.
- Tot slot zijn in hoofdstuk 8 de resultaten van zowel het vooroverleg als de inspraak verwerkt.
1.3.3 Leeswijzer regels
In hoofdstuk 1 behorende bij de planregels zijn de begrippen en wijze van meten omschreven. De regels ten aanzien van de verschillende bestemmingen zijn artikelsgewijs opgenomen in hoofdstuk 2. Hoofdstuk 3 bevat de algemene bepalingen zoals algemene bouw- en gebruiksregels. Hoofdstuk 4 bevat tenslotte de overgangs- en slotregels.